Ressurstorget logo

Artikler

Øystein Jåtog Rød kontor

Arbeidsledig? – Hva kan en rådgiver hjelpe deg med?

Å være arbeidsledig er en krevende situasjon. Det rokker ved alt som er viktig for å fungere godt i samfunnet – livssituasjon, nettverk, venner, psyke og følelsen av å ikke være en del av det som skjer. Ofte opplever vi at fallet er stort fra den dagen du står uten jobb. Fra å være aktiv sammen kollegaer, til å være den som skal skaffe deg nye kollegaer selv. Vår erfaring er at selv personer som har vært attraktive i sentrale lederjobber, opplever plutselig at det blir stille på telefon og epost etter noen uker. Denne tilværelsen og ensomheten kan du gjøre noe med.

Les mer

Shutterstock 1849951480

Hjelpemiddel til arbeidsledig som søker jobb – hvordan treffe bedre?

Det er mange ting som skal falle på plass for å komme til finalen om en ny jobb. Med dette tenker vi ofte på noen steg som man må komme seg gjennom. Steg 1 er selvfølgelig å sette i gang en aktivitet – ta kontakt, oppsøke muligheter, sende en søknad osv. Dette blir enklere når man gjør det oftere, og det blir bedre resultater når man trener. Det er lett å si at man kan sammenligne det med idrettsstjerner, men det er litt å lære.

Les mer

1621588305280

Arbeidsledig og søker jobb – hvordan komme over det første hinderet

Mange svarer at det første hinderet er å sette i gang. Å starte prosessen. Det er så mange andre ting og oppgaver jeg må gjøre først, før jeg kan sette i gang å søke meg en ny jobb.

Les mer

1620646480219

Jeg er arbeidsledig og søker jobb – hva gjør jeg feil?

Mange spør seg dette spørsmålet og svaret er ikke enkelt å gi. Dette skyldes at det ikke finnes et enkelt svar på dette. Det finnes heller ikke en korrekt fremgangsmåte, men det finnes en rekke råd og anbefalinger som det er nødvendig å ta hensyn til for å øke sannsynligheten for å lykkes.

Les mer