Ressurstorget logo

Tilbake til forsiden

Øystein Jåtog Rød kontor

Arbeidsledig? – Hva kan en rådgiver hjelpe deg med?

Publisert 23 jun. 2021

Å være arbeidsledig er en krevende situasjon. Det rokker ved alt som er viktig for å fungere godt i samfunnet – livssituasjon, nettverk, venner, psyke og følelsen av å ikke være en del av det som skjer. Ofte opplever vi at fallet er stort fra den dagen du står uten jobb. Fra å være aktiv sammen kollegaer, til å være den som skal skaffe deg nye kollegaer selv. Vår erfaring er at selv personer som har vært attraktive i sentrale lederjobber, opplever plutselig at det blir stille på telefon og epost etter noen uker. Denne tilværelsen og ensomheten kan du gjøre noe med.

Hvorfor bruke en rådgiver?

Av Øystein Jåtog-Rød Det enkle svaret på dette er at jobben med å skaffe seg en jobb er så viktig at du må gjøre alt du kan for å få jobben gjort. Hvis du sitter med et virksomhetskritisk prosjekt på jobb som du ikke har nok erfaring med, tror vi du ville skaffet deg bistand. Jobbsøking er en jobb og en konkurranse der jobben er premien. Da må du utfordre deg selv, trene og forbedre innsatsen kontinuerlig. Det er ingen sølv- og bronsemedaljer, men det deles heldigvis ut mange gullmedaljer i mange konkurranser. En rådgiver skal være en coach og en trener, en sparringspartner og mentor, og ikke minst utfordre deg på alle de detaljer som vi ikke vil overlate til tilfeldighetene. Dette er en konkurranse der tilfeldighetene kan avgjøre – presentasjon, omtale, kjemi, dagsform og adferd.

Som rådgivere forteller vi deg hva du bør/må gjøre. Vi forteller deg hvordan du må/bør gjøre det. Vi bringer inn konkrete erfaringer og suksesshistorier, og ikke minst hjelper deg til å utføre alt det vi forteller om. Det virker kanskje i utgangspunktet enkelt å gjøre alt det en rådgiver anbefaler, men i praksis er det ofte ikke slik. De fleste må prøve flere ganger og trene på selvinnsikt, selvlæring og selvledelse. De fleste må prøve mange ganger før den nye jobben kommer, men vi er overbevist om at det er en jobb til alle. Vi må bare hjelpe deg til å finne den rette og hva som skal til for å få den. Her er det mye erfaring som kan komme deg til gode.

Noen konkrete ting vi jobber med

Når du skal søke jobber (husk at 70% av jobber i privat sektor ikke blir utlyst), er det viktig at du ser på deg selv som en merkevare som skal fremstå best mulig og troverdig. Du må markedsføres, presenteres og overbevise en arbeidsgiver at du er den rette. Rådgiveren hjelper deg med hvordan du fremstår – på nett, på CV og søknad, i møter og i tilfeldige situasjoner som kan skape muligheter. Rådgiveren hjelper deg å lese stillingsannonser og skjønne hva som er viktig siden hver søknadsprosess må tilpasses og skreddersys. Rådgiveren hjelper deg også med å finne stillinger som ikke er offentlig kjent. Dette er bare noe av det vi gjør, men helt avgjørende for at du skal lykkes. Det er det verdt å investere litt tid og penger i. Spør en rådgiver som hjelper andre om hun eller han ville benyttet seg av hjelp hvis de ble ledige. Svaret er garantert ja.

En liten avsluttende historie som vi kan lære av. En oppdragsgiver spurte sin rekrutterer hvem han burde velge av de 2 gjenværende kandidatene. Begge syntes like gode. Rekruttererens råd var: «Velg den du ønsker å møte på jobb hver morgen». Da visste oppdragsgiveren med en gang hvem han skulle velge.

Du kan lese mer på www.ressurstorget.no.

Tilbake til forsiden